Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Έθιμο πασχαλινό...

 Την Κυριακή του Πάσχα σουβλίζουμε το αρνί. Το ετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα. Πρώτα από όλα το πλένουμε καλά και αφαιρούμε τη συκωταριά του, το περνάμε στη σούβλα, δένουμε τα χέρια και τα πόδια με ειδικό σχοινί που δεν καίγεται, το αλατοπιπερώνουμε και το στήνουμε όρθιο με τη σούβλα να στραγγίξει όλο το βράδυ.
 Την άλλη μέρα ξυπνάμε πολύ νωρίς σχεδόν ξημερώματα για να το ψήσουμε (αν θέλουμε να είναι έτοιμο μέχρι το μεσημέρι) και ανάβουμε τα κάρβουνα στη ψησταριά, τυλίγουμε το αρνί με λαδόκολλα και όταν έχουν πυρώσει καλά τα κάρβουνα βάζουμε τη σούβλα με το αρνί πάνω στη ψησταριά και αρχίζουμε το σούβλισμα. 
Στις δύο ώρες περίπου αφαιρούμε την λαδόκολλα. Μπορούμε να γυρνάμε τη σούβλα με το χέρι ή για μεγαλύτερη ευκολία υπάρχουν και μοτεράκια που γυρνούν ηλεκτρικά την σούβλα. 
tips για μεγαλύτερη νοστιμιά!!!!
1)Αντί για έτοιμα κάρβουνα βάλτε να κάψετε ξύλα
2)Όταν αρχίσει να ψήνεται κάντε συχνές επαλείψεις με βούτυρο για πιο τραγανή πετσούλα....

                                Και καλή σας όρεξη  !!!!!!!!!!
                                                                                                 Γολεγός Χρήστος -   μαθητής Β1 τάξης